Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

1η ΝΟΕΜΒΡΗ εκλογές στην ΕΕΧ: Τα «πρωτάκια» στα ψηφοδέλτια της παράταξης μας (ΦΩΤΟ)

Στην παράταξη μας η ανανέωση είναι συνεχής σε πρόσωπα, ηλικία, ιδέες και όρεξη για δουλειά. Οι συνάδελφοι - νέοι υποψήφιοι με την "Ε.Κ.Μ. - ΠΑΣΚ – Ανεξάρτητων Χημικών" αποτελούν το νέο αίμα, την ανανέωση στη σκέψη, στην αντίληψη των προβλημάτων που προκύπτουν σε κάθε εποχή και προσπαθούν μέσα από τη δυναμική τους αυτή να δίνουν λύσεις στα περισσότερα των προβλημάτων που προκύπτουν. Η παράταξη μας διατηρώντας τη συνεχή πορεία ανανέωσης με συναδέλφους που αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια ή επιθυμούν να ενταχθούν στην ενεργό ζωή της ΕΕΧ και ζουν σε όλη την Ελλάδα ενέταξε όλους αυτούς στο στα ψηφοδέλτια της μαζί με τους παλαιότερους συναδέλφους που στηρίζουν την πορεία για ισχυρή Ένωση Ελλήνων Χημικών.
Ακολουθεί η παρουσίαση, αλφαβητικά, των εννιά πρωτοεμφανιζόμενων από τους εξήντατρεις υποψηφίους μας συνολικά

Αλυγιζάκης Νικηφόρος
Ε.Κ.Π.Α. 2013, ΜΔΕ, Υπ. Διδάκτορας ΕΚΠΑ, ΑΘΗΝΑ

Αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ίδιο έτος επιλέχθηκε στο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Χημική Ανάλυση-Έλεγχος Ποιότητας» και τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας. Επιλέχθηκε κατόπιν εξετάσεων ως προπτυχιακός υπότροφος του Κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη ενώ για τις μεταπτυχιακές του σπουδές έλαβα υποτροφία από το ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Δηλώνει ότι «Οραματίζομαι μια Ένωση Χημικών περισσότερο δραστήρια και πρωτοπορούσα   στις Επιστημονικές προκλήσεις και τις εξελίξεις της καθημερινότητας».


Βροντάκη Ελένη
Ε.Κ.Π.Α. 2010, ΜΔΕ, Υπ. Διδάκτορας ΕΚΠΑ, Ηράκλειο, ΚΡΗΤΗ

Η Ελένη Βροντάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987 και είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Το 2012, έλαβε με άριστα το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της από το ίδιο τμήμα στην «Οργανική Σύνθεση και Εφαρμογές στη Χημική Βιομηχανία» με επιβλέποντα τον καθηγητή Οργανικής Χημείας Θωμά Μαυρομούστακο. Είναι κάτοχος Διπλώματος Οινολογικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από τον Ιούνιο του 2012, είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ (Οργανική Χημεία), και από το Νοέμβριο του ίδιου έτους η έρευνα της χρηματοδοτείται από το έβδομο πρόγραμμα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εργαζόμενη στην κυπριακή εταιρεία NovaMechanics Ltd, Chemoinformatics & Bioinformatics Solutions.
Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και την εύρεση από χημικές βιβλιοθήκες καινοτόμων φαρμακευτικών μορίων ενάντια ασθενειών, όπως την ηπατίτιδα C, τη β-μεσογειακή αναιμία, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, και τη φλεγμονή. Για την ανάπτυξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούνται κυρίως οι μεθοδολογίες της Μοριακής Μοντελοποίησης, του 3D-QSAR και της Φασματοσκοπίας Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR). Μέχρι σήμερα, έχει δημοσιεύσει έξι εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και ένα κεφάλαιο σε επιστημονικό βιβλίο διεθνούς εκδοτικού οίκου. Έχει παρακολουθήσει διεθνή, ευρωπαϊκά και πανελλήνια συνέδρια, συμμετέχοντας με προφορικές ή γραπτές παρουσιάσεις.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 2010.

Δόγρανλη Κατερίνα
Α.Π.Θ. 1995, Ελεύθερος επαγγελματίας  Μελετήτρια  και Επιθεωρήτρια, Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η Δόγρανλη Αικατερίνη του Παύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ακλουθώντας στο τελευταίο έτος την κατεύθυνση σπουδών του Τομέα Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας.
Από το 1995 έως και το 2006 εργάστηκε σε μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής αλεύρων,  ως Υπεύθυνη Παραγωγής, επικεφαλής Χημείου και Ποιοτικού Ελέγχου. Από το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας  Μελετήτρια  και Επιθεωρήτρια, Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα ISO, διατηρώντας γραφείο την Κόρινθο, όπου και κατοικεί. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ, καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 




Κούργια Παρασκευή-Μαρία – Βιβίκα
Π.Ι. 2009, ΜΔΕ Περιβάλλοντος, Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ, ΑΘΗΝΑ

Χημικός, MSc στη Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος, Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Γεωχημεία και Γεωπεριβάλλον.
Η  Παρασκευή-Μαρία (Βιβίκα) Κούργια κατάγεται από τα Ιωάννινα και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε με Άριστα από τα εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ». Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του Τμήματος Θετικών Επιστημών, 2005-2009. Συνέχισε τις σπουδές  στο Τμήμα Χημείας Περιβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου απέκτησε τίτλο Master στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος». Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και «Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη» επίσης από το ΕΚΠΑ. Από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ στο τμήμα Γεωχημείας και Γεωπεριβάλλοντος. Η διατριβή έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση των πηγών, διαφόρων χημικών μορφών βαρέων μετάλλων και μηχανισμών διασποράς τους στο αστικό περιβάλλον.
Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά το 2011 αφού υπήρξε Ειδική Συνεργάτης σε θέματα Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής στο Δήμο Αχαρνών, μέλος της επιτροπής διαβούλευσης και ενεργό μέλος στην τοπική αυτοδιοίκηση του ίδιου Δήμου. Είναι πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, αφού τον Ιανουάριο 2015 και Σεπτέμβριο 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.
 Έχει επίσης συνεργασθεί με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ECSDE) σε θέματα σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση και διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην ευαισθητοποίηση των νέων. Ασχολείται με ερευνητικά προγράμματα και μελέτες στο αντικείμενο των σπουδών, ενώ έχει εκπονήσει αναπτυξιακές, περιβαλλοντικές μελέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Μπαλασκά Τσαμπίκα – Ειρήνη
Π.Κ. 2011, Μ.Δ.Ε., Υπ. Διδάκτορας Π.Κ., ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ονομάζομαι Μπαλασκά Τσαμπίκα-Ειρήνη. Γεννήθηκα το 1988 στη Ρόδο, όπου και τελείωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου. Το 2006 εισήχθηκα στο τμήμα Χημείας της σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποφοίτησα το 2011 με βαθμό Λίαν Καλώς. Έπειτα ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας Περιβάλλοντος, όπου ασχολήθηκα με την ανάπτυξη μεθόδου για τον προσδιορισμό ενδοκρινικών διαταρακτών σε παραπροϊόντα του ανθρωπίνου σώματος. Το 2014 πήρα το μεταπτυχιακό μου με βαθμό Άριστα. Από τον Ιανουάριο του 2015 είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάζομαι με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, έχοντας ως αντικείμενο την μελέτη της βιοσυσσώρευσης των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι και με τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας Χημεία και Βιολογία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Στα φοιτητικά μου χρόνια διετέλεσα μέλος φοιτητικού κινήματος στο τμήμα μου. Επίσης είμαι μέλος του φοιτητικού οργανισμού αιμοδοσίας Ηρακλείου.
Ζω στο Ηράκλειο και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με παραδοσιακούς χορούς, διάβασμα λογοτεχνίας και μαγειρική.


Μπαριάμης Σταύρος
Π.Π. 2005, Δρ Χημείας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστήμιο Πατρών,
Γενικός Γραμματέας ΔΕΠΤ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος της ΕΕΧ,  ΤΡΙΠΟΛΗ

Ο Σταύρος Ε. Μπαριάμης γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1983. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας (2005), Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜSc) στην Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων (2007) και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στην Συνθετική Οργανική Χημεία (2011, επιβλέπων Δ. Παπαϊωάννου) από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα, το έργο των οποίων συνοψίζεται με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις (συνολικά 23) σε επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια (έπειτα από κρίση). Για την ερευνητική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί με τα βραβεία “Λεωνίδας Ζέρβας” (2010) και “Κ. Καραθεοδωρή” (2007-2010, 2014-2017).             Έχει εργαστεί, ως επισκέπτης ερευνητής στο Department of Chemistry/University of Calabria (ΙΤ, 2006), στο Κjemisk institutt/University of Bergen (NO, 2009) και στο ερευνητικό κέντρο CERM/University of Florence (ΙΤ, 2014). Έχει διδάξει (2006-2011), ως επικουρικό διδακτικό προσωπικό, στο εργαστήριο Οργανικής Χημείας στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα τμήματα Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου Πατρών, στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων. Από το 2009 έως σήμερα διατηρεί γραφείο Χημικών Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης και συνεργάζεται με ερευνητικά ιδρύματαΑπό το 2012 είναι αιρετό μέλος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος της ΕΕΧ, ως Γενικός Γραμματέας της διοικούσας επιτροπής. Από την θέση αυτή συμμετείχε στην αναβάθμιση λειτουργίας του περιφερειακού τμήματος, στην προσέγγιση και εγγραφή των νέων συναδέλφων - χημικών, στην απαρχή του ανοίγματος της ΕΕΧ (περιφ. τμ.) στην τοπική κοινωνία και στην δια βίου εκπαίδευση/κατάρτιση, κυρίως των νέων συναδέλφων χημικών.Έχει διατελέσει μέλος (2007-2010) της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού τα “ΧΗΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ” της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Επιπλέον, είναι μέλος της Royal Society of Chemistry (UK) και της American Chemical Society (USA), της Ελληνικής Εταιρίας Κοσμετολογίας και την Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Χημείας.
Παπαβασιλείου Ιωάννα (Άννα)
Α.Π.Θ. 1990,  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Ανάπτυξης, ως περιβαντολόγος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γεννήθηκε στην Ναύπακτο και σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Αρχικά εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο κλωστοϋφαντουργίας Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Ανάπτυξης, ως περιβαντολόγος. Είναι αρμόδια για τον έλεγχο των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων βιομηχανιών, με φυσικούς αποδέκτες το Θερμαϊκό, ποτάμια και λίμνες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς και υπεύθυνη χορήγησης αδειών λειτουργίας μεταποιητικών μονάδων. Συμμετέχει σε επιτροπές ελέγχου μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και σε συνέδρια γα την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε όλη την κεντρική Μακεδονία. Είναι μέλος της επιτροπής εξεταστών για διπλώματα οδήγησης. Συμμετείχε στο κεντρικό συμβούλιο υπαλλήλων νομαρχιών και αγαπά τον αθλητισμό, τον κινηματογράφο και τη μουσική. 

Τσιμπλιαράς Δημήτριος
Ε.Κ.Π.Α. 2014, Άνεργος, ΑΘΗΝΑ

Ανήκει στην νέα γενιά των χημικών καθώς αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014. Μετά την αποφοίτηση του, ολοκλήρωσε την στρατιωτική μου θητεία στο Σώμα Υλικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς με την ειδικότητα του Χημικού. Συμμετέχωει στις εκλογές της ΕΕΧ με στόχο την ενεργοποίηση των νέων χημικών τόσο σε επιστημονικά όσο και συνδικαλιστικά θέματα. 














Σακαλής Αναστάσιος

ΑΠΘ 1998 , Δρ Χημείας ΓΧΚ, Ξάνθη



Dr. Anastasios Sakalis studied chemistry in the department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki. His Diploma Thesis was focused on the physicochemical characterization of polymers using Differential Scanning Calorimetry. He accomplished his PhD on 2004. A major part of his PhD took place in the Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemical Engineering, Pardubice University, Czech Republic. During his PhD-thesis, he developed and optimized a novel electrochemical method for azodyes wastewater treatment in collaboration with the Physicochemical Institute of Friedrich Alexander University of Nürnberg-Erlangen, Germany. In a second step, he focused on the determination and characterization of degradation products in electrochemically treated azodyes wastewaters, using hyphenated chromatographic techniques (HPLC-PDA, LC-MS/MS).
                In a post-doctoral stage, Dr. Sakalis focused on Archaeometry as external researcher and later as a full research member of Archaeometry Laboratory, C.E.T.I. / R. C. “Athena”, Greece. He applied specific instrumental techniques such as Liquid Chromatography / Mass Spectrometry, X-Ray Fluorescence, Atomic Absorption Spectroscopy and Thermo-Luminescence dating, for the characterization of glass, pottery and metal ancient materials. Further, he contributed to the purchase and installation of novel techniques such as X-Ray Diffraction Spectroscopy and Scanning Electron Microscopy.
                From November 2011 till September 2012, Dr. Sakalis was Senior Associate Scientist at the Chair of Pharmaceutical Technology, Institute of Pharmacy and Food Chemistry, Julius-Maximilian University of Würzburg, Germany. His research was focused on the physicochemical characterization of active pharmaceutical ingredients with special interest in the elucidation of solubility mechanisms, using several techniques such as Automated Potentiometric Titrations, LC-MS, Nuclear Magnetic Resonance and Differential Scanning Calorimetry. Main scope of his research was the formulation of orally delivered drugs with improved solubility in the gastro-intestine route. He participated in the authorship of two proposals for analytical equipment funding, plus one scientific grant proposal for drug formulation strategies, all approved by the Research Ministry of the Bavarian State.
Dr. Sakalis is currently (since September 2012) working as scientific employee of the General Chemical State Laboratory, Greece, focused on quality and custom control of alcohol and alcoholic products, petrochemicals and Customs imported goods, as well as quality control of fertilizers and narcotic drugs identification (forensics) applying Gas Chromatography-Flame Ionization Detection, photometric, flame photometric, Atomic Absorption Spectroscopic and Kjeldahl methods. From 2015, he is Quality Manager, responsible for the installation, operation and development of the Quality System concerning the development and validation of analytical methods in the frame of an accreditated laboratory based on ISO 17025 Quality Standard.    
Dr. Sakalis speaks English fluently (advanced level) and German in A2 level.
Studies
·                    1999-2004:  PhD Thesis: Detection and determination of degradation products in electrochemically treated dyestuff wastewaters using electrochemical and separation techniques coupled to Mass Spectrometry, Laboratory of Analytical Chemistry, Chemistry Department, Aristotle University of Thessaloniki.

·                    1993 - 1998: Bachelor in Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki

Scientific evaluation factors
·           Articles (international peer reviewed journals): 16
·           Chapters in Books: 2
·           Conference Papers: 4
·           Citations (excluding self-citations): 203
·           h-index (as received from Scopus): 8
·           RG Score (as received from Research Gate): 19.14
·           Participation in International Conferences with Proceedings: 21
·           Participation in National Conferences with Proceedings: 5
·           Reviewed papers as referee: 5
·           Journals collaborating as referee: 4
·           Participation in Research Projects: 10
·           Scientific project proposals evaluator: 1
·           Technical Seminars: 3

Selected publications
·        “Study of Neolithic pottery from Polyplatanos (Imathia) using micro X-ray fluorescence spectroscopy, stereoscopic microscopy and multivariate statistical analysis”, A. J. Sakalis, N. A. Kazakis, N. Merousis, N.C. Tsirliganis, J. Cultural Heritage, vol. 14, 485-498, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου