Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες,


Η ΠΑΣΚ Χημικών και η Εκτελεστική Επιτροπή της Παράταξης σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές για Υγεία, Ευτυχία και Τύχη το 2012.
Το 2011 πέρασε, οι δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε συνεχίζονται.

Φαίνεται ότι το 2012 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά. Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο σημείο καμπής ως χώρα, ως κοινωνία, ως πολιτικό και κοινωνικό σύστημα. Ο κλάδος των Χημικών μαζί και με όλους τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους που δεν είχαν την τύχη να ανήκουν στις συντεχνίες των κλειστών επαγγελμάτων δέχεται και αυτός τα ραπίσματα της ύφεσης, της ανεργίας και της χρεωκοπίας του αναπτυξιακού μοντέλου του παρελθόντος.

Η αισιόδοξη και καλή διάθεση είναι μόνο ένα από τα προαπαιτούμενα για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τα επερχόμενα. Το κουράγιο, η πίστη στον εαυτό μας και στους γύρω μας και κυρίως η αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση, στον προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, επαγγελματικό μας χώρο είναι εφόδια απαραίτητα για να καταφέρουμε να περάσουμε αλώβητοι.

Στην ατομική, επιστημονική, συλλογική και εθνική ευθύνη μας είναι να προχωρήσουμε το 2012 στις ανατροπές που χρειάζονται, ανατροπές που θα φέρουν λύσεις όχι μαγικές και ανορθόδοξες αλλά λύσεις που όλοι τις γνωρίζουμε και χρόνια τις συζητούσαμε.

Ας είναι το 2012 η χρονιά που ο κάθε ένας και όλοι μαζί:

-Θα προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον

-Θα ενισχύσουμε και θα καλλιεργήσουμε το αίσθημα αλληλεγγύης

-Θα επιλέξουμε και θα στηρίξουμε τις φωνές της λογικής και της ευθύνης

-Θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια την ηρεμία και το δικαίωμα της εργασίας

-Θα προστατεύσουμε και θα φροντίσουμε όσους από εμάς χτύπησε η κρίση

-Θα αναδείξουμε και θα προωθήσουμε τις συμπεριφορές και τα εγχειρήματα εκείνα που θα τονίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παράξει, μπορεί να αποτελέσει πεδίο καινοτομιών και μπορεί να βρει το δρόμο της, να σταθεί αυτοδύναμη και να κρατήσει το επιστημονικό και πλουτοπαραγωγικό της δυναμικό

Ο χώρος των χημικών αποτέλεσε από το μεσοπόλεμο ως την πρώτη δεκαετία της μεταπολίτευσης έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς μοχλούς της οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης της πατρίδας. Η ευχή μας, η φροντίδα μας και η ευθύνη μας είναι το 2012 και τα χρόνια που θα έρθουν να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, μέσα και έξω από την Ένωση Ελλήνων Χημικών και να κερδίσουμε ξανά το ρόλο αυτό για τους χημικούς και τους υπόλοιπους τεχνικούς επιστήμονες.

Με τις καλύτερες ευχές μας και καλό κουράγιο σε όλους για τον σκληρό αγώνα που δίνετε κάθε μέρα για σας και τις οικογένειες σας

Για την ΠΑΣΚ Χημικών
Η Γραμματεία της Εκτελεστικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου