Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρές επιχειρήσεις από χημικούς!!!

Η πρόταση μας  για την δημιουργία στο πλαίσιο λειτουργίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Τμήματος "Μικρών Χημικών Επιχειρήσεων" στα πρότυπα αντίστοιχων περιπτώσεων σε χημικές εταιρείες του εξωτερικού.

Αναμφίβολα βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία αναφορικά με την επαγγελματική εξέλιξη των νέων συναδέλφων χημικών. Διανύουμε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση, όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, και όπου οι προοπτικές ανάκαμψης εμφανίζονται ισχνές. 
Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλει με ουσιαστικό τρόπο η ανάγκη ανάπτυξης από την μεριά των χημικών και όχι μόνο, και θα λέγαμε δυναμικά, της επιχειρηματικής δράσης με στόχο την διαμόρφωση θετικών επαγγελματικών προοπτικών.
Αυτό αποτελεί δύσκολο στόχο, λαμβάνοντας δε υπόψη και τις εγγενείς αδυναμίες του Ελληνικού Κράτους όπως και τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες οι οποίες συντελούν ανασχετικά σε πιθανές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Παρά όμως τις δυσκολίες πιστεύουμε πως πρέπει με κάθε τρόπο να αναδειχθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης, έστω και μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή. Η ανάγκη για ανάπτυξη σε προσωπικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, μας υποχρεώνει σε μια δημιουργική προσπάθεια η οποία θα στηρίζεται στον επιστημονικό πλούτο, στην ευφυΐα και στο επιχειρηματικό πνεύμα του Έλληνα. Πιστεύουμε πως μια τέτοια προσπάθεια εφόσον ενισχυθεί και επεκταθεί, θα δώσει σίγουρα θετικά αποτελέσματα και θα βοηθήσει τη χώρα στο γενικότερο πρόβλημαΟι χημικοί αλλά και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, θα πρέπει να συμμετέχουν δυναμικά, αξιοποιώντας την παρουσία της επιστήμης σε όλους τους τομείς του τεχνολογικού πολιτισμού, δημιουργώντας καινοτόμα σχέδια-προτάσεις που θα μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Η επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία μπορεί να αποτελέσει οδό προς την ανάπτυξη και την κατοχύρωση νέων θέσεων εργασίας .
ΠΡΟΤΑΣΗ
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό το ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΗΜΙΚΩΝ προτείνει την δημιουργία στα πλαίσια της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Τμήματος "Μικρών Χημικών Επιχειρήσεων".  Το τμήμα αυτό στόχο θα έχει να βοηθήσει τους νέους συναδέλφους 1. Δίνοντας το πλαίσιο μετάβασης από τη σύλληψη μιας ιδέας σε μια πιθανή επιχειρηματική δράση. Καθοδήγηση σε νομικά και εργασιακά θέματα κατά την ίδρυση μιας επιχείρισης
2. Να αναζητήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν, 3. Να αναδείξει τα κύρια προβλήματα και τις δυσκολίες που μπορεί να υφίστανται και να συμβουλεύει κατάλληλα4. Να ενισχύσει την εκπαίδευση για την απόκτηση βασικών ικανοτήτων στη διοίκηση, τους ανθρώπινους πόρους και την οικονομική διαχείριση5. Παροχή σεμιναρίων για την απόκτηση ικανοτήτων στη διοίκηση σε φοιτητές επιπλέον των σπουδών τους για επαγγελματική κατάρτιση6. Ειδικές επιχειρηματικές συμβουλές μέσω επιτυχημένων προτύπων για την υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών.7. Παροχή βοήθειας για την διεθνοποίηση μιας επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου